Președintele Asociației Five Elements Wing Tsun Kung Fu

Si-Kung Török Róbert

S-a născut la data de 18 Decembrie 1978 în Debrețin. În tinerețe a învățat karate, iar la vârsta de 17 ani, în februarie 1996, a început să studieze Wing Chun la Derecske, sub îndrumarea lui Si-Fu Széll Gábor. Timp de 5 ani a practicat ca și student, din care 3 ani a lucrat ca adjunct al lui Sifu.

În această perioadă a lucrat ca și asistent în tabere militare împreună cu maestrul, în timp ce a petrecut 7 ani în armată. În timpul războiului balcanic a petrecut jumătate de an la Kosovo, ca soldat de menținere a păcii. Aici, la cererea comandantului, avea deja propria grupă, reprezentată de soldați de toate rangurile, începând de la soldații de rând până la locotenent-colonel.

În timpul studiilor sale, a participat la mai multe seminarii – seminarii regionale, tabere de vară, seminare de maeștrii și seminarii speciale: Biu-Jee, băț lung, cuțit, Chi-Kung, Chi-Gerk.

În octombrie 2001, în prezența lui Si-Jo Leung Ting a susținut examenul de de maestru cu succes. In acelasi timp și-a deschis primul club la Universitatea din Debrețin.

În toamna anului 2003 a trecut cu succes examenul de maestru de gradul 2. În lune Septembrie al aceluiași an și-a deschis cel de al doilea club în Mestecănești (Nyíregyháza), și a fost numit instructorul șef al județului Săbolciu (Szabolcs-Szatmár-Bereg).

În vara anului 2004 Si-Fu Máday Norbert l-a acceptat ca și elevul lui personal.

După acestea a întreprins un rol tot mai important în educația din străinătate, înfințându-și cea de-a treia școală la Oradea, România.

Apoi a călătorit în Polonia cu Si-Fu Máday Norbert. În Noiembrie 2004 au făcut o demonstrație de succes a eficacității Wing Tsun-ului în Cracovia cu participarea instructorului polonez principal Si-Fu Marek. După aceea a participat la instruirea cu înarmament a instructorilor polonezi.

În primăvara anului 2005, la cererea guvernului lituanian, cu conducerea lui Si-Fu Máday Norbert și a lui Si-Fu Széll Gábor a fost trimis la Vilnius, capitala Lituaniei, unde au instruit unități speciale militare cu tehnici de lupte corp la corp.

În octombrie 2005 și-a dobândit al 3-lea rang de maestru.

În martie 2007 a obținut în prezența marilor maeștrii Cheng Chuen Fun și Leung Koon dobândit rangul 4 de maestru.

La Mestecănești, în 12 februarie, anul 2011 în prezența lui Si-Fu Máday Norbert a obținut cu succes al 5-lea grad de maestru, și totodată a devenit unul din maeștrii cu cel mai înalt grad din Uniunea Maghiară de Wing Tsun.

Si-Fu Török Róbert a ajuns să stăpânească toată materia Wing Tsun-ului, toate tehnicile neînarmate și înarmate, prin care oferă o bază profesionistă stabilă Asociației Cinci Elemente Wing Tsun Kung Fu înființată în 2012.

Pe parcursul anilor în asociație, a preluat cu succes și părțile care îi lipseau de la Si-Fu Carson Lau, ajungând să stăpâmească întregul sistem Win Tsun Kung Fu. La seminarul de maeștrii organizat în anul 2016 a primit diplima de mare maestru de la Si-Fu Carson Lau, ajungând astfel la cel mai înalt nivel al asociației noastre.