Meghajlás

Mivel harcművészeti iskoláról van szó, így nálunk is a tiszteletadás egyik alapkövét képezi az iskolánknak, ezért együttes köszöntéssel hajlunk meg az Ip Man nagymester képének, az iskola mesterének és helyetteseinek, majd egymásnak, megköszönve a tanítást és a gyakorlási lehetőséget.

Bemelegítés

Edzés előtt mindig bemelegítjük az izületeinket és az izmainkat az edzésen való húzódások, sérülések elkerülése végett.

Formagyakorlat

Három pusztakezes formagyakorlat létezik. Ezeket mindenki átgyakorolja, attól függően éppen milyen fokozatban van a tanítvány. A formagyakorlatok az adott szintű technikák átismátlásáre és pontos átgyakorlására szolgálnak, de további bemelegítésnek is nagyon jó.

Bázisgyakorlat

A Wing Tsun gyakorló egyedül, a levegőben hajt végre alaptechnikákat, ezzel pontosítva a mozdulatait és fejlesztve a koncentrációját, gyorsasgát.

Technikai gyakorlat

Itt már elkezdődik a párban való gyakorlás. A páros-, illetve a harci gyakorlatok fejlesztik ki a Wing Tsun gyakorló az érzékeit, harci szellemét, mozgáskoordinácóját, 􀃕ttségét, mindeközben tapasztalatot gyűjt és tanul. Az edzés ezen részén általában egy új technikát tanul a gyakorló: önvédelmi technikákat, hidegfegyver fegyver elleni technikákat, vagy azok használatát (kés, bot), illetve készségfejlesztő, vagy sorozatos technikákat.

Fél szabadharc, szabadharc, szabad gyakorlás

A gyakorló nem csak magát a technikát tanulja meg, hanem elő is kell tudnia hoznia magából harc közben is, re􀃖exszerűen. Ezért ennél a pontnál mindenképp szügséges a védőfelszerelés.

Erősítő-, reflex- és kardiógyakorlatok

Befejezésképpen jönnek az erőgyakorlatok, ami a gyakorló a testi erejének fejlesztésére, a kezeinek és a lábainak keményítésére, és/vagy a reflexeinek kifejlődésére szolgál, továbbá fontos a kondíció is.

Meghajlás

Tiszteletadás.

Az edzés teljes hossza 90 perc.