A kolozsvári Wing Tsun Kung Fu klubban a következő edzéseken lehet részt venni:

Hagyományos csoportos edzések

Itt a diák csoporton belüli edzéseken vesz részt. Ezeken az edzéseken a tanítványok egymással edzenek egy fix helyhez és időhöz kötve. Mindenkinek más és más a mozgása, a testfelépítése, erőnléte, gyorsasága, emiatt az edzéseken többször is van partner csere, hogy mindenkinek lehetősége legyen minél több mozgástípust megtapasztalnia. Továbbá egy jó baráti közösségnek is lehet a része, ahol tisztelettudóan és elfogadóan viszonyulnak egymáshoz a tanítványok. Közösségépítés szempontjából ez a legjobb hely. Ezen az edzésen a tanítvány arányosan fejlődhet a többiekkel.

A hagyományos edzéseken az egyesületünk kötelező tananyagát gyakorolja ki.

(hagyományos oktatás)

Kiscsoportos edzések

Iskolánkban nem csak a hagyományos csoportos edzéseken lehet Wing Tsunt tanulni. Vannak kiscsoportos edzéseink is. Ezekre általában hétvégén kerül sor időpontegyeztetés útján. Az edzések 2 órásak, de lehetőség van 4, vagy akár 6 órás edzésre is, attól függően hogy tudja beosztani a csoport az idejét, esetleg mennyire szeretne fejlődni.

A kiscsoportos edzéseken minimum 3, maximum 6 személy vehet részt, azért hogy a mester a lehető legtöbb figyelmet tudjon ráfordítani a diákjaira, így többször javítja ki a hibákat, több tanáccsal látja el, azaz magasabb oktatásban részesül a tanítvány. Plusz, ezeken az edzéseken különlegesebb technikákat is tanulhatnak, ellentétben a hagyományos edzéseken, ahol csak a tananyagot gyakorolja a diák. Érdemes hasonló adottsággal, fokozattal rendelkező diáktársat elhívni az edzésekre.

A tanítvány a kiscsoportos edzéseken az egyesületünk tananyagát, illetve különlegesebb Wing Tsun technikákat gyakorol.

(magas szintű oktatás)

Haladó edzések

A haladó edzéseken csakis az iskola tagjai vehetnek részt, akik már rendelkeznek a tagsági könyvvel. Ezeken az edzéseken (a fokozatukhoz képest) már magas szintű Wing Tsun technikákat gyakorolnak a diákok, amik hétvégén kerülnek sorra, időpnt egyeztetés útján.

Két féle haladó edzés van:

  • Alacsonyabb szintű gyakorló fokozatúaknak (GyD1-től GyD5-ig):
    Itt magas szintű Wing Tsun technikákat, Siu-Nim-Tau és Chum-Kiu formagyakorlatot és annak alkalmazásait, különlegesebb Wing Tsun technikákat, és készségfejlesztő sorozat gyakorlatokat tanulnak a tanítványok.
  • Magasabb szintű haladó fokozatúaknak (HD1-től HD5-ig):
    Ezeken az edzéseken már csak a haladó fokozatú diákok vehetnek részt, ahol magas szintű technikákat, Siu-Nim-Tau és Chum-Kiu formagyakorlatot és annak alkalmazásait, Chi-Sau technikákat, és szabadharcot gyakorolhatnak, természetesen már a kellő védőfelszerelésben.
    Ezeken az edzéseken a diákok magas szintű oktatásban részesülnek.

(magas szintű oktatás)

Magánfoglalkozások

A tanítvány egyenesen az iskola mesterével gyakorol egy/másfél órát. Aki ezt választja, annak garantált a gyors és a hatékony fejlődés. Sokkal gyorsabban fejlődik, mint az összes többi diák, hiszen a mester csakis vele foglalkozik.
A foglalkozás időpont egyeztetés alapján történik, így az is eljárhat, akinek nem megfelelő a hagyományos edzések időpontja. Viszont az eredményes fejlődés érdekében a rendszeres alkalmakat érdemes megtartani.
A magánedzéseken csak az igazán elhivatott és szorgalmas diákok vesznek részt, azok, akik az elithez akarnak tartozni, vagy csak éppen egy pár plusz edzést szeretnének a mesterrel.

Lehetőség van két személyes magánedzésekre is. Például ha valaki az egyik ismerősével szeretne együtt fejlődni, erre is van lehetőség.

Egy haladó tanítvány a Chi-Sau-t csak a magánedzéseken tanulja meg.

A magánórákon a tanítvány az egyesületünk tananyagát, különlegesebb Wing Tsun technikákat és további kedvezményeket kapnak az összes többi edzésekhez.

(legmagasabb szintű oktatás)


Ha a diák bármelyik edzéstipust is választja, ugyanúgy az egyesületünk teljesértékű tagja lesz.


A tanítványok akár az összes lehetőséget is választhatják, így a lehető legjobban el tudnak mélyülni a Wing Tsunt világában, ezáltal ők fejlődhetnek a leggyorsabban. Ők alkothatját a csapat krémjét, akikre mindig számíthat a csapat és a mester, így nagyobb figyelmet is kapnak az átlagnál. Belőlük lesznek majd azok a Wing Tsun mesterek, akik bárhol, bármikor képesek lesznek egy igazán jó Kung Fu-t bemutatni.

Close Menu