A kolozsvári Wing Tsun Kung Fu klubban a következőképpen lehet résztvenni az edzéseken:

Hagyományos edzések

Itt a diák csoporton belüli edzéseken vesz részt. Ezeken az edzéseken a tanítványok egymással edzenek egy állandó helyhez és időhöz kötve. Mindenkinek más és más a mozgása, a testfelépítése, erőnléte, gyorsasága, emiatt az edzéseken többször is van partner csere, hogy mindenkinek lehetősége legyen minél több mozgástípust megtapasztalnia. Továbbá egy jó baráti közösségnek is lehet a részese, ahol mindenki elfogadja és tiszteli egymást. Közösségépítés szempontjából ez a lehető legjobb hely. Ezen az edzésen a tanítvány arányosan fejlődhet a többiekkel.

A hagyományos edzéseken az egyesületünk kötelező tananyagát gyakorolja ki.

(hagyományos oktatás)

Kiscsoportos edzések

Iskolánkban nem csak a hagyományos edzéseken lehet Wing Tsunt tanulni. Vannak kiscsoportos edzéseink is. Ezekre általában hétvégén kerül sor időpontegyeztetés útján. Az edzések 2 órásak, de lehetőség van 4, vagy akár 6 órás edzésre is, attól függően hogy tudja beosztani a csoport az idejét, esetleg mennyire szeretne fejlődni.

A kiscsoportos edzéseken minimum 3, maximum 6 személy vehet részt, azért hogy a mester a lehető legtöbb figyelmet tudjon ráfordítani a diákjaira, így többször javítja ki a hibákat, több tanáccsal látja el, azaz magasabb oktatásban részesül a tanítvány. Plusz, ezeken az edzéseken különlegesebb technikákat is tanít a mester, ellentétben a hagyományos edzéseken, ahol csak a tananyagot gyakorolja a diák. Érdemes hasonló fokozattal rendelkező diáktársat elhívni az edzésekre, hogy legyen kivel kigyakorolni a tananyagot.

A tanítvány a kiscsoportos edzéseken az egyesületünk tananyagát, illetve különlegesebb Wing Tsun technikákat gyakorol.

(magasabb szintű oktatás)

Haladó edzések

A haladó edzéseken csakis az iskola tagjai vehetnek részt, akik már rendelkeznek a tagsági könyvünkkel. Ezeken az edzéseken (a fokozatukhoz képest) már magas szintű Wing Tsun technikákat gyakorolnak a diákok, amik hétvégén kerülnek sorra.

Két féle haladó ezdés van:

  • Gyakorlófokozatúaknak (GyD1-től GyD5-ig):
    Itt magas szintű Wing Tsun technikákat, Siu-Nim-Tau és Chum-Kiu formagyakorlatot és annak alkalmazásait, különlegesebb Wing Tsun technikákat, és készségfejlesztő sorozat gyakorlatokat tanulnak a tanítványok.
  • Haladófokozatúaknak (HD1-től HD5-ig):
    Ezeken az edzéseken már csak a haladó fokozatú diákok vehetnek részt, ahol magas szintű technikákat, Siu-Nim-Tau és Chum-Kiu formagyakorlatot és annak alkalmazásait, Chi-Sau technikákat, és szabadharcot gyakorolhatnak, természetesen már a kellő védőfelszerelésben.
    Ezeken az edzéseken a diákok magas szintű oktatásban részesülnek.

(magas szintű oktatás)

Magánfoglalkozások (magánórák az iskola mesterével)

A tanítvány ezeken az edzéseken egyenesen az iskola mesterével gyakorol egy/másfél órát fokozattól függetlenül. Aki ezeken az edzéseken vesz részt, annak garantált a gyors és a hatékony fejlődés. Sokkal gyorsabban fejlődik, mint az összes többi diák, hiszen ittmár a legmagasabb szinten oktatja a mester a Wing Tsun Kung Fut.
Nincs időhöz és helyhez kötve, közös időpont egyeztetés alapján történnek az edzések, így az is eljárhat, akinek nem megfelelő a hagyományos edzések időpontja. Viszont az eredményes fejlődés érdekében a rendszeres alkalmakat érdemes megtartani.
A magánedzéseken csak az igazán elhivatott és szorgalmas diákok vesznek részt, azok, akik az elithez akarnak tartozni, vagy csak éppen egy pár plusz edzést szeretnének a mesterrel, esetleg egyszerűen nincs idejük eljönni az edzésekre, mivel nagyon elfoglaltak.

Lehetőség van két személyes magánedzésekre is. Például ha valaki az egyik barátjával vagy egy családtagjával szeretne együtt gyakorolni és fejlődni, erre is lehetőség van.

A haladó fokozatú (HD1-től) tanítvány a Chi-Sau-t csak a magánedzéseken tanulja meg.

A magánórákon a tanítvány az egyesületünk tananyagát, különlegesebb Wing Tsun technikákat és további kedvezményeket kapnak az összes többi edzésekhez.

(legmagasabb szintű oktatás)


A diákok bármelyik edzéstipust is választják, jogosultak lesznek az iskolánk bármelyik rendezvényein jelen lenniük: szemináriumok, vizsgák, kihívások, csapatépítések, bemutatók, stb.

Nem csak egyféleképpen van lehetőség edzeni.
A tanítványok akár az összes lehetőséget is választhatják, így a lehető legjobban el tudnak mélyülni a Wing Tsunt világában, ezáltal ők fejlődhetnek a leggyorsabban. Ők alkothatját a csapat krémjét, akikre mindig számíthat a csapat és a mester, így nagyobb figyelmet is kapnak az átlagnál. Belőlük lesznek majd azok a Wing Tsun mesterek, akik bárhol, bármikor képesek lesznek egy igazán jó Kung Fu-t bemutatni.