Versenyek helyett kihívások.

Egyesületünk és iskolánk egyik különlegessége, hogy a versenyeztetés helyett kihívásokat teljesítünk.

Nem követjük a más sport egyesület által általánosan elfogadott versenyeztetés gondolkodásmódját. Úgy gondoljuk, egy harcművészetben nem az kéne legyen a cél, hogy jobbak legyünk a másiknál. Van más út is a fejlődésben. Az igazán nehéz nem mások legyőzése, hanem saját gyengeségeink és önmagunk felülmúlása, saját határaink kitolása és a tökéletességre való törekvés. A versenyeztetés helyett a több különböző témájú kihívások segítenek nekünk a fejlődésben.

A következő oldalakon az egyesületünk által megrendezet kihívásokat, illetve az iskolánk által létrehozott kihívásokat, azaz mérföldköveket mutatjuk be, illetve az eddig elért eredményeinket.

Érdemes tudni, hogy az iskolán belüli mérföldkövek listája nem végleges. Folyamatosan változik és fejlődik addig, amíg kitapasztaljuk a legjobbakat.

kihívások
Egyesületi kihívás oklevél
kihívások és mérföldkövek
Iskolán belüli kihívás (mérföldkő) oklevél

Eredményeink

0
Ennyit teljesítettünk eddig
0
Ennyit teljesítettünk eddig

Egyesületi kihívások

12/24 órás edzés:
  • A 12 órás edzés kihívást egyesületünk minden év elején (leginkább februárban) rendezi meg, ami reggel 9-től este 9-ig tart egy zárt esemény keretein belül. Ezen az edzésen minden egyesületi tag részt vehet. Óránként 5 perc szünet, illetve 3 óránként van egy fél óra szünet. Az utolsó órában vizsgázhatnak is a diákok.
  • A 24 órás edzést 3 évenként rendezi meg az egyesület a diákok számára, ahol reggel 9-től másnap reggel 9-ig ugyancsak zárt kapuk mögött. Ez a hosszú és fárasztó edzés igencsak próbára teszi a résztvevőket és a kitartásukat. Az esemény alatt lehetőség van a 12 órás edzésen is résztvenni. A 24 óráson csak azok vehetnek részt, akik legalább előtte egy évvel már teljesítették a 12 órás kihívást. Az edzés alatt óránként 5 perc szünet, illetve 3 óránként 30 perc szünet segíti a résztvevőket a pihenésben. A 23. órában elkezdődnek az vizsgák azok számára, akik egy fokozattal feljebb szeretnének lépni.
 
50/100 ember elleni harc farkasfog felállásban:

Ez a kihívás a harcról szól. Főleg a tapasztaltabb diákok, instruktorok és mesterek kihívása ez. A támadók ún. farkasfog felállásban várják a kihívást teljesítőt. A támadók egyenként támadnak, nem pedig egyszerre. Földrevitel kötelező. Amíg nincs a földön a támadó, addig nem mehet tovább a következőhöz. A támadó azonban nem Wing Tsun technikákat alkalmaznak, hanem utcai harc stílusban támadnak random ütéssekkel, rugásokkal, vagy lefogásokkal. Összesen 3 hibalehetőség megengedett (pl. tiszta ütést, vagy rugást kapott, vagy egy sikeres lefogásból már nem tud kiszabadulni). Minden hiba után +1 támadó elen kell kiállnia. A wing tsunosnak összesen 50 emberrel kell így megküzdenie.

A 100 ember elleni kihívás ugyanerről szól, csak 2x hosszabb és nehezebb (ezt még senki sem csinálta meg).

4 támadó ellen 4 percig, vagy 5 támadó ellen 5 percig:

Ez a kihívás a mesterek kihívása. Az első szinten 4 ember ellen kell harcolnia egyszerre 4 percen keresztül, a második szinten pedig 5 támadó ellen 5 percig. Ez idő alatt a wing tsunos folyamatos nyomás alatt van, hiszen a támadók 4, vagy 5 percen keresztül megállás nélkül támadják. Ha feladja, vagy már nem képes folytatni a harcot az idő letelte előtt, akkor a kihívásnak vége.