You are currently viewing 5 biztos jel, amiből tudhatod, itt az ideje önvédelmet tanulnod

5 biztos jel, amiből tudhatod, itt az ideje önvédelmet tanulnod

Vannak pillanataid, amikor félsz este az utcán sétálni.

Jogos a félelem, hiszen általában ilyenkor történik a legtöbb támadás. A félelem egy természetes reakció a veszélyes helyzetekre nézve. Azért van, hogy téged megvédjen. Ha teheted, inkább válassz egy világosabb nyitottabb helyet, esetleg egy alternatív útvonalat, amit ismersz. Ez az önvédelem egyik legfontosabb alapja.

Viszont, ha nincs más választásod és egy olyan helyen vagy, ahol alig látsz bármit is, félelem helyett inkáb állj készenlétben. Ugyanis, ha már eleve számítasz arra, hogy valami történni fog, higgadtabban fogsz tudni reagálni. Jobb, mintha a támadás teljesen meglepetésként érne.
Ha már előtte felkészülsz az ilyen esetekre, ha már megtanultál jó pár olyan fogást, amik kisegítenek téged, máris sokkal nagyobb biztonságban érezheted magad.
Jobb félni, mint megijjedni.

Sokszor azt várod, hogy más védjen meg téged.

A közhiedelem azt mondja ki, hogy a férfi mindig védje meg a gyengébbik nemet. És ha egyedül vagy? Sőt, ha pont egy férfit kell megvédjél (volt már erre példa 😊)?

Vannak helyzetek, amikor nem várhatsz a szőke hercegre, hogy megmentsen téged. Nincs neked szügséged arra, hogy folyton megvédjenek. Legyél határozott, erős nő, mert hidd el, megvan rá a képességed és az erőd, hogy fel vedd a versenyt a támadóddal szemben. Már csak meg kell tanulnod használni is azt.

Leblokkolsz, ha látsz egy tetlegességig fajuló incidenst.

Voltál már olyan helyzetben, amikor körülötted összeverekedtek, és hirtelen nem tudtad mitévő legyél? Csak nézted, csak ott áltál, esetleg sikoltottál? Nem mertél odamenni, mert féltél, hogy neked is bajod esik.

Ez azért van, mert még nem rendelkezel azokkal a technikákkal, amiket alkalmazhatsz ilyen esetekben. De nem csak a technikákat kell ismerned. Stress alatt is tudnod kell őket alkalmazni.
Ezt az érzést nehéz leküzdeni, de a szituációs gyakorlatok és a kellő technikai ismeret segíteni fog neked.

Nem tudod biztosan, hova kell ütni, hogy az tényleg hatásos legyen.

Képzeld el, hogy megtámadnak, elkezdenek a falhoz szorítani és csak csapkodsz és csapkodsz, hogy engedjen már el téged, de ő egyre erősebben fog, pont, mintha egy hurok csapdájába estél volna bele.

Nos, aki vaktában lövöldözik, az soha nem fog célt találni.
Hogy hatásosan meg tudd magad védeni, ismerned kell az emberi test gyengepontjait. Azt is ismerned kell, mivel és hogyan üss oda, hogy biztosan hatásos legyen, illetve milyen mozdulatokat kell tegyél, hogy a lefogásokból szabadulni tudj.
A képzésen ezeket meg fogod tanulni.

Voltál már veszélyes helyzetben, de még mindig halogatod, hogy felkészítsd magad.

Vagy voltál olyan helyzetben, amikor úgy érezted, veszélyben van a testi épséged, vagy az értékeid? Esetleg meg is támadtak?

Ha folyton halogatod, hogy elmenj egy önvédelmi képzésre, ahol megtanítanak téged, hogyan reagálj a váratlan támadásokra, akkor még mindig az áldozat szerepében vagy. Nem lenne jobb önvédelmi tudás birtokába jutni? Nem szeretnéd magad biztonságban érezni? Tanulj meg megbízni magadban! Ha egy ilyen szituációban kiállsz magad mellett, garantáltan megnő az önbizalmad, az önértékelésed.

Nem az a fontos, hogy te győzz. A lényeg, hogy épségben, lehetőleg az értékeidet megtartva, minél gyorsabban ki tudj keveredni egy támadás alól. Segíts magadnak azzal, hogy olyan tudás birtokába jutsz, amivel biztonságosabbá teszed a mindennapjaidat.

Itt az ideje, hogy felkészítsd magad!

Csatlakozz az önvédelmi képzésre!