Edzés lehetőségek a kolozsvári Wing Tsun iskolában:

Hagyományos csoportos edzés

csoportos edzés

Itt a diák csoporton belüli edzéseken vesz részt. Ezeken az edzéseken a tanítványok egymással edzenek egy fix helyhez és időhöz kötve. Mindenkinek más és más a mozgása, a testfelépítése, erőnléte, gyorsasága, emiatt az edzéseken többször is van partner csere, hogy mindenkinek lehetősége legyen minél több mozgástípust megtapasztalnia. Továbbá egy jó baráti közösségnek is lehet a része, ahol tisztelettudóan és elfogadóan viszonyulnak egymáshoz a tanítványok. Közösségépítés szempontjából ez a legjobb hely. Ezen az edzésen a tanítvány arányosan fejlődhet a többiekkel.

A hagyományos edzéseken az egyesületünk tananyagát gyakorolja ki.

(hagyományos oktatás)

Kiscsoportos edzés

felnőtt csoport 1

Iskolánkban nem csak a hagyományos csoportos edzéseken lehet Wing Tsunt tanulni. Vannak kiscsoportos edzéseink is. Ezekre általában hétvégén kerül sor időpontegyeztetés útján. Az edzések 2 órásak, de lehetőség van 4, vagy akár 6 órás edzésre is, attól függően hogy tudja beosztani a csoport az idejét, esetleg mennyire szeretne fejlődni.

A kiscsoportos edzéseken minimum 3, maximum 6 személy vehet részt, azért hogy a mester a lehető legtöbb figyelmet tudjon ráfordítani a diákjaira, így többször javítja ki a hibákat, több tanáccsal látja el, azaz magasabb oktatásban részesül a tanítvány. Plusz, ezeken az edzéseken különlegesebb technikákat is tanulhatnak, ellentétben a hagyományos edzéseken, ahol csak a tananyagot gyakorolja a diák. Érdemes hasonló adottsággal, fokozattal rendelkező diáktársat elhívni az edzésekre.

A tanítvány a kiscsoportos edzéseken az egyesületünk tananyagát, illetve különlegesebb Wing Tsun technikákat gyakorol.

(magas szintű oktatás)

Haladó edzés

haladó edzés

A haladó edzéseken csakis az iskola tagjai vehetnek részt, akik már rendelkeznek a tagsági könyvvel. Ezeken az edzéseken (a fokozatukhoz képest) már magas szintű Wing Tsun technikákat gyakorolnak a diákok, amik hétvégén kerülnek sorra, időpont egyeztetés útján.

Két féle haladó edzés van:

  • Alacsonyabb szintű gyakorló fokozatúaknak (GyD1-től GyD5-ig):
    Itt az alapoknál magasabb szintű Wing Tsun technikákat, Siu-Nim-Tau és Chum-Kiu formagyakorlatot és annak alkalmazásait, különlegesebb Wing Tsun technikákat, és készségfejlesztő sorozat gyakorlatokat tanulnak a tanítványok.
  • Magasabb szintű haladó fokozatúaknak (HD1-től HD5-ig): 
    Ezeken az edzéseken már csak a haladó fokozatú diákok vehetnek részt, ahol magasabb szintű technikákat, Siu-Nim-Tau és Chum-Kiu formagyakorlatot és annak alkalmazásait, Chi-Sau technikákat, és szabadharcot gyakorolhatnak, természetesen már a kellő védőfelszerelésben.
    Ezeken az edzéseken a diákok magas szintű oktatásban részesülnek.

(magas szintű oktatás)

Magánfoglalkozás

magánfoglalkozás 1
magánfoglalkozás 2
magánfoglalkozás 3

A tanítvány egyenesen az iskola mesterével gyakorol egy/másfél órát. 

Aki ezt választja, annak garantált a gyors és a hatékony fejlődés.
A foglalkozás időpont egyeztetés alapján történik, így az is eljárhat, akinek nem megfelelő a hagyományos edzések időpontja. Viszont az eredményes fejlődés érdekében a rendszeres alkalmakat érdemes megtartani.
A magánedzéseken leginkább az elhivatott, szorgalmas tanítványok vesznek részt, akik a csoportos edzések mellett magasabb szintű feljődési lehetőséget keresnek maguknak.

Lehetőség van két személyes magánedzésekre is. Például ha valaki az egyik ismerősével szeretne együtt fejlődni, erre is van lehetőség.

Egy haladó tanítvány a Chi-Sau-t csak a magánedzéseken tanulja meg!

A magánórákon a tanítvány az egyesületünk tananyagát, különlegesebb Wing Tsun technikákat és további kedvezményeket
kapnak az összes többi edzésekhez.

(legmagasabb szintű oktatás)

Workshopok, szemináriumok, edzőtáborok

A hétköznapi edzések mellett lehetőség van más edzéseken, képzéseken is részt venni, mint pl. az önvédelmi képzés, a fegyveres edzések, vagy az egyesületünk által megrendezett zárt körű szemináriumokon, edzőtáborokon.

Ezekről többet megtudhatsz az ESEMÉNYEK oldalunkon.

Ha a diák bármelyik edzéstipust is választja, ugyanúgy az egyesületünk teljes értékű tagja lesz.


A tanítványok akár az összes lehetőséget is választhatják, így a lehető legjobban el tudnak mélyülni a Wing Tsunt világában, ezáltal ők fejlődhetnek a leggyorsabban. Ők alkothatját a csapat krémjét, akikre mindig számíthat a csapat és a mester, így nagyobb figyelmet is kapnak az átlagnál. Belőlük lesznek majd azok a Wing Tsun mesterek, akik bárhol, bármikor képesek lesznek egy igazán jó Kung Fu-t bemutatni.