HARCMŰVÉSZET FELNŐTTEKNEK!

Tanulj hatékony önvédelmet és hozd ki magadból a legjobbat!
ITT AZ IDŐ, hogy legyőzd önmagad!

HÍVJ FEL!

Írj üzenetet!


Wing Tsun Kung Fu

A világ egyik legismertebb harcművészete, amit még Bruce Lee is tanult.

Kortól és nemtől függetlenül bárki gyakorolhatja, nem szükséges különösebb hajlékonyság, vagy testi erő. Tecnikái gyorsan elsajátíthatóak.

A Wing Tsun egy olyan harcművészet, ami az erőalapú technikák helyett, annak elvezetésére és precíz ellentámadására koncentrál, éppen ezért a gyakorlónak nagyobb esélye van megvédeni magát egy nála nagyobb és erősebb támadóval szemben is.

Iskolánk

Iskolánk 2015-ben nyitotta meg kapuit, azóta is folyamatosan képezzük tanítványainkat.

 

Iskolánk a Wing Tsun Kung Fu harcművészeti rendszert oktatja. Nincsenek beemelve más harcművészet/küzdősport ágazatból elemeket.

Klubbunk teljes mértékben megfeleltethető egy autentikus kínai harcművészeti iskolához, amely megtartotta a harcművészetek eredeti szellemiségét és strukturáját.

Lehetőség van szemináriumokon, edzőtáborokon, vizsgákon, kihívásokon, csapatépítéseken részt venni, amit az iskolánk, illetve a központi egyesületünk (Öt Elem Wing Tsun Kung Fu gyesület) szervez meg.

Önvédelem

Az edzéseink során – főleg a kezdőknél – az önvédelem fontosságára koncentrálunk, hogy az újonnan érkezett tanítvány először megtanulja megvédeni magát.
A következőket tanulhatod meg:

  • A baj megelőzése: az egyik legfontosabb és leghatékonyabb módszere az önvédelemnek. 
  • Konfliktus kezelés: a tettlegességet meg lehet előzni, ha azt a kellő módon verbálisan kezeljük. Így a fizikai támadásokat 80-90%-t meg tudjuk előzni.
  • Mit tegyél, hogy ne faggyál le? Ez egy nagyon jó kérdés. Ezt a témát is boncolgatni fogjuk.
  • Hatékony önvédelmi technikákat tanulsz, amik egyszerűen és gyorsan elsajátíthatóak.
    A látványos tekerésekkel és a szép mozdulatokkal szemben arra törekszünk, hogy fölösleges mozdulatok nélkül a lényegre koncentrálunk, hogy a lehető leghamarabb fejezzük be a harcot.
  • Fegyveres (kés, bot) támadások elleni védekezés, illetve azoknak használata.

Tradíció

Iskolánk többet ad puszta önvédelmi tudásnál.

Tanítványaink beleshetnek a tradicionális kínai kung fu iskolák hagyományaiba. Ahogy a keleti harcművészetek gondolkodásmódja, így a Wing Tsun Kung Fu is önmagunk megismerésére, a gyengeségeink legyőzésére és a tökéletesedésre törekszik.

Sokunk számára a Wing Tsun Kung Fu életstílussá vált. Ez egy jó lehetőség arra, hogy megismerd a harcművészet világát.

FEJLŐDÉSI LEHETŐSÉGEK

HAGYOMÁNYOS CSOPORTOS EDZÉS

Itt csoporton belüli edzéseken vehetsz részt. Az edzések egy fix helyhez és időhöz van kötve.

Közösségépítés szempontjából ez a legjobb alkalom, ahol arányosan fejlődhetsz a többiekkel.

KISCSOPORTOS EDZÉS

Ha szeretnél a barátaiddal összehozni egy külön kissebb csapatot, amelyen csakis ti edzetek, ez egy nagyon jó lehetőség.

Az edzések időpontja és hossza megbeszélés útján történik.

max. 6 fő

PRIVÁT TANULÁS

Az igazi tanulás “zárt ajtók” mögött történik. 

Ha szeretnéd a leggyorsabban és legmagasabb szinten elsajátítani a Wing Tsun-t, akkor ez a legjobb módja ennek.

A magánfoglalkozás időpont egyeztetés útján történik.

ONLINE EDZÉS

Jelenleg nem elérhető.

ÖNVÉDELMI KÉPZÉS

Az önvédelemről szóló edzéseink hétfőn vannak.

Maga a képzés jelenleg nem elérhető.

VÉLEMÉNYEK

Gyakran ismételt kérdések

MAGAMRÓL

Igen. Csak az nem sérül meg, aki nem csinál semmit.

Azonban az edzéseken nagyon komolyan vesszük mindenki biztonságát. Egymásra vigyázva gyakorlunk. Ezért legelőször mindenkinek megtanítjuk, hogyan gyakoroljon úgy, hogy se ő, se pedig az edzőpartnere ne sérüljön meg. Azonban (mint minden mozgási tevékenységnél) itt is előfordulhatnak kissebb sérülesek.

Fontos, hogy ha előzőleg bármilyen sérülésed volt, vagy valamilyen betegségben szenvedsz, ami hátráltathatja a fejlődésed, rosszabb esetben súlyosabbá teszi az állapotod, midenképp jelezd az oktató felé. Amennyiben az edzés nincs káros hatással az egészségedre, lehetőséged van részt venni az edzéseken. De előtte mindenképp érdemes konzultálni egy háziorvossal.

Bízzunk benne, hogy a lehető leghamarabb, de sok mindenben tőled is függ. Mindenki másképp fejlődik, de ha szorgalmasan gyakorolsz és odafigyelsz az edzéseken, akkor pár év elteltével jócskán megnöveled az esélyed egy támadóval szemben. Azonban 100%-ban senki sem képes magát megvédeni, ez csak a filmekben létezik. A legjobbakat is le lehet győzni.

Persze számít a tehetség is, de a szorgalom ennél sokkal fontosabb. Statisztikák (és tapasztalataink szerint is) több eredményt érnek el azok, akik ugyan nem tehetségesek, de kitartóan és szorgalmasan gyakorolnak.

Természetesen megértjük, ha valakinek nincs ideje minden edzésen részt venni, azonban azt tapasztaltuk, hogy aki kevesebbszer jár, mint heti 2-3 edzés, hamar elillan a lelkesedése és nem tud kelőképpen fejlődni és haladni a többiekkel, de így is részt vehetsz az edzéseinken.

Vannak időszakok (pl. nyáron), amikor ritkábban járnak edzésekre, vagy valamilyen betegség-sérülés, vagy családi esemény miatt nem tud részt venni. Ezeket persze megértjük, de ez esetben előre kell szólni az iskola vezetőjének.

A legjobb, ha a eldöntöd, hogy a lehető legrendszeresebben jársz, hogy együtt tudj haladni a többiekkel.

Mindenkinek vannak rosszabb időszakai. Aki már régóta jár valamilyen harcművészetre, vagy akármilyen tevékenységre az tudja, hogy ezek időszakosak. Ilyenkor fontos, hogy legyen valaki, aki támogat téged és motivál. Ezért is jó közösségben edzeni. Az a legjobb, ha ezt csapatmunkaként kezeljük. 

Másrészt, fontos a tudatosság.
Mielőtt elkezdenéd az edzéseket, tisztán meg kell tudnod határozni a célod és a miérted. Mit akarsz elérni? Miért akarsz edzeni? Miért éppen harcművészet? Ha ezeket a kérdéseket felteszed magadnak már a legelején, a válasz egyre erősebbé válik majd benned. Ez segíteni fog neked átvészelni ezeket az időszakokat.

Legyél hát kitartó és ne add fel!

Semmi akadálya. Ugyan előny, ha valaki fiatal korában kezd el harcművészetet tanulni, azonban ez nem törvényszerű.

A Wing Tsun Kung Fu bármikor elkezdhető kortól és nemtől függetlenül, hiszen a technikáinak kivitelezéséhez nem szükséges különösebb hajlékonység, vagy testi erő.

Egyesületünkben több idősebb tanítvány is gyakorol. Több olyan tagunk is van, akik 50-60+ voltak, amikor elkezdtek gyakorolni és azóta is (több éve már) nagy szeretettel űzik ezt a harcművészetet.

Egyáltalán nem. Nem számít, ha előtte nem gyakoroltál semmit, hiszen mindent az alapoktól veszünk át, így nem maradsz le semmiről.

Az a lényeg, hogy saját magadhoz képest fejlődj.

AZ EDZÉSEKRŐL

Nem. A hangsúly a technikák pontosságán van, amiket kontrollálnunk kell, hiszen érzékeny pontokra tanulunk meg támadni. Pontosan ezért a legelső dolgunk megtanítani minden kezdőnek, hogy egymásra vigyázva gyakorlunk és nem okozunk fölösleges sérüléseket.

A pontkesztyűre és rúgópajzsra bevihetsz teljes erejű támadásokat is, ahol lehetőséged van kifejleszteni az ütő-rúgó erődet.

Egyelőre elég, ha a következőket hozod magaddal: világos színű póló, egy kényelmes nadrág, edzőcipő és egy palack víz.

Az első két vizsga során ingyen megkapod a teljes uniformist az egyesületünktől.

Egy idő után érdemes beszerezni ujjatlan edzőkesztyűt és egyéb védő felszerelést. Az iskola egyik oktatója segíteni fog neked kiválasztani a legmegfelelőbbet.

Az első alkalommal, igen. De be is lehet csatlakozni, sőt! Azt tapasztaltuk, hogy sokkal hamarabb megszeretik az érdeklődők, ha be állnak a többi kezdő tanítvánnyal gyakorolni.

Egyébként bizonyos időközönként tartani szoktunk nyílt edzéseket is, amelyen meg lehet tekinteni, hogyan edzünk.

 

Nem versenyzünk. A Wing Tsun Kung Fu olyan technikákat tartalmaz, amik versenyeken nem megengedettek. Csak így tudja igazán megtartani a magas önvédelmi értékét.

Másrészt mi nem követjük versenyek, azaz egymás legyőzésének a gondolkodásmódját. Arra törekszünk, hogy saját gyengeségeinket győzzük le, és támogassuk egymást a fejlődésünkben.

De senkitől sem szeretnénk elvenni a bizonyítani vágyást. 

Lehetőség van több különböző KIHÍVÁSOKON részt venni, ahol bizonyíthatod rátermettségedet.

További részletekért ITT.

Igen. Egy utcai támadás során fontos, hogy egy hidegfegyverrel (szúró-vágó és súlytó eszközök, mint pl. kés, bot, sörösüveg) szemben is meg tudjuk védeni magunkat. Ehhez meg kell tanulnunk az ellenük való védekezést és azoknak a használatát. Kicsivel haladóbb szinten már elkezdünk ezekkel is foglalkozni.

Másrészt a Wing Tsunnak megvannak a saját tradicionális fegyverei: hosszúbot és a kettős pillangó kés.

További infót itt találsz.

A tagfelvétel folyamatos, így bármikor becsatlakozhatsz az edzésekhez. Általában vannak teljesen kezdőtanítványok is, akikkel hamar megtalálhatod a közös hangot.

A legoptimálisabb, ha közvetlenül a kihírdetett tagfelvételkor jösz el, mert így más teljesen kezdőkkel együtt elkezdheted az alapgyakorlatokat elsajátítani.

A felnőtt csoport edzései minden kedden, csütörtökön és pénteken 19:00-tól 20:30-ig tartanak.

A térképet lejjeb megtalálod. 🙂

Havi tandíjjat szoktunk számolni, de lehetőség van edzésenként is fizetni.

A felnőtt csoportban a havi tandíj 200 lej
Edzéseknént 30 lej

Ezt lehet fizetni készpénzben, illetve banki átutalással az iskola bankszámlájára.

Nagyon szívesen válaszolunk a további kérdéseidre is. Arra bátorítunk, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot akár telefonon, akár e-mailben. További infó lejjebb.

HÍVJ FEL!

Írj üzenetet!


IDŐPONT

KEDD

19:00 - 20:30

TECHNIKAI EDZÉS

CSÜTÖRTÖK

19:00 - 20:30

TECHNIKAI EDZÉS

PÉNTEK

19:00 - 20:30

TECHNIKAI EDZÉS

Itt vagyunk

Kedden és csütörtökön

Pénteken