HARCMŰVÉSZET GYEREKEKNEK!

Ajándékozd meg őt az egész életen át tartó sikerélménnyel, az önbizalom, a fegyelem és az önvédelmi készségekkel!

HÍVJ FEL!

Írj üzenetet!


Wing Tsun Kung Fu gyerekeknek

A Wing Tsun egy olyan harcművészet, ami az erőalapú technikák helyett, annak elvezetésére és precíz ellentámadására koncentrál, éppen ezért a gyakorlónak nagyobb esélye lesz megvédeni magát egy nála idősebb, nagyobb és erősebb támadóval szemben is.

Iskolánk

Klubunk megalakulása óta foglalkozunk gyerekekkel.

Legfontosabb feladatunk, hogy a tanítványaink a figyelem, tisztelet és önvédelem értékei mellett megerősítsük az önbizalmát, fizikai és mentális képességét! Mindezt a tudást a gyerekek számára próbáljuk játékosan átadni, hogy élvezetes legyen a fejlődés.

Tanítványainknak továbbá lehetősége van kung fu bemutatókon, vizsgákon, kihívásokon, szemináriumokon, edzőtáborokon, csapatépítéseken és egyéb programokon is részt venni.

Minden edzés végén smileyt 🙂 osztunk ki azok számára, akik végig fegyelmezetten, mindent beleadtak az edzésbe. Ehhez minden esetben a foglalkozás végén meg kell izzadniuk. A hónap végén, aki a legtöbb smileyt gyűjti be, ő lesz a “hónap tanítványa” a csoportunkban.

Nem csak önvédelmet tanul.

  • Megtanítjuk neki hogyan legyen fegyelmezett és tisztelettudó embertársaival.
  • Az önvédelmi technikák mellett megtanulja, hogyan kell verbálisan is közeledni egy konfliktushoz, illetve a saját maga védelme mellett azt is megtanulja, hogyan védje meg a társait is, ha azok bajba kerülnek.
  • Olyan Kung Fu tanításokat adunk át, aminek hasznát veszi a mindennapi életben.
  • Az ügyességi, reflex és erősítő gyakorlatokkal fejlődik a fizikai és mentális képessége.
  • Mindemellett betekintést nyer a Wing Tsun Kung Fu és a kínai harcművészetek világába is, ahol az elméleti anyag mellett tanulságos történeteket is mesélünk.
junior edzés 1

A hely, ahol barátokra lel!

Aki az iskolánkba jár, az mindenki a kung fu testvére a másiknak. 
Így egy családias és egy jó közösség része lesz, ahol akár életre szóló barátságokat is köthet.

VÉLEMÉNYEK

Junior Wing Tsun Kung Fu bemutató
2020. február

Gyakran ismételt kérdések

A GYEREKRŐL

Semmiképpen sem! Valójában a harcművészet nyugodtabbá és tiszteletteljesebbé teszi a gyerekeket. A harcművészetek mindig a békéről szólnak.

Az edzéseken nagyon komolyan vesszük mindenki biztonságát. Legelőször megtanítjuk a tanítványnak hogyan gyakoroljon úgy, hogy se ő, se pedig az edzőpartnere ne sérüljön meg. Azonban, mint minden mozgási tevékenységnél, itt is előfordulhatnak sérülések. Olyan sérülés esetén, ami miatt nem tudja folytatni tovább az edzést, azonnal felvesszük a kapcsolatot a szülőkkel. 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez ne történjen meg.

Fontos, hogy ha előzőleg bármilyen sérülést szenvedett el a gyerek, vagy valamilyen betegségben szenved, azt mindenképp jelezni kell az oktató felé. Amennyiben az edzés nem súlyosbítja a tüneteket, lehetőség van részt venni az edzésen. De előtte érdemes konzultálni egy háziorvossal és egy bizonyítványt kérni tőle, amit az edzésen bemutatnak.

Bízzunk benne, hogy igen, de sok mindenben tőle is függ. Mindenki másképp fejlődik, de ha szorgalmasan gyakorol és odafigyel, akkor pár év elteltével jócskán megnöveli az esélyét egy, vagy több támadóval szemben. Azonban 100%-osan senki sem képes magát megvédeni, ez csak a filmekben létezik. A legjobbakat is le lehet győzni.

Persze számít a tehetség is, de a szorgalom ennél sokkal fontosabb. Statisztikák (és tapasztalataink szerint is) több eredményt érnek el azok, akik ugyan nem tehetségesek, de kitartóan és szorgalmasan gyakorolnak.

Természetesen megértjük, ha valakinek nincs ideje minden edzésen részt venni, azonban azt tapasztaltuk, hogy aki kevesebbszer jár, mint heti 2-3 edzés, hamar elillan a lelkesedése és nem tud kelőképpen fejlődni, de így is részt lehet venni az edzéseken.

Vannak időszakok (pl. nyáron), amikor valaki ritkábban jár edzésekre, vagy valamilyen betegség, vagy esemény miatt nem tud részt venni. Ezeket persze elfogadjuk, de ez esetben előre kell szólni az iskola vezetőjének.

A legjobb, ha a lehető legrendszeresebben jár, hogy együtt tudjon haladni a többiekkel.

Mindenkinek vannak rosszabb időszakai. Aki már régóta jár valamilyen harcművészetre, vagy akármilyen sport tevékenységre az tudja, hogy ezek időszakosak. Ilyenkor fontos, hogy a szülő legyen mindig mellette, aki támogatja őt a fejlődésben és motiválja. Az a legjobb, ha ezt csapatmunkaként kezeljük. csak a legkitartóbb diák fog eredményeket elérni.

AZ EDZÉSEKRŐL

Nem. A hangsúly a technikák pontosságán van, amiket kontrollálnunk kell, hiszen érzékeny pontokra tanulunk meg támadni. Pontosan ezért a legelső dolgunk megtanítani minden kezdőnek, hogy egymásra vigyázva gyakorlunk és nem okozunk fölösleges sérüléseket egymásnak.

A pontkesztyűre és rúgópajzsra beviheti a teljes erejű támadásokat is, ahol lehetősége van kifejleszteni az ütő-rúgó erejét.

Jellemzően 8 éves kortól szoktuk ajánlani, és így is fogadunk tanítványokat. Azt tapasztaltuk, hogy ettől a kortól tekintve már képes másfél órán keresztül odafigyelni az edzésre. 13-14 éves kortól már a felnőtt csoportban várunk mindenkit.

Egyelőre elég, ha hoz magával egy egyszerű tornafelszerelést: világos színű póló, egy kényelmes nadrág, edzőcipő és egy palack víz.

A tanítvány az első két vizsgája során ingyen megkapja a teljes uniformist az egyesületünktől.

Egy idő után érdemes beszerezni ujjatlan edzőkesztyűt is. Az iskola egyik oktatója segíteni fog kiválasztani a legmegfelelőbbet.

Természetesen. De be is lehet csatlakozni, sőt! Azt tapasztaltuk, hogy sokkal hamarabb megszereti a gyerek az edzéseket, ha ő is beáll gyakorolni a többiekkel.

A szülő nézheti az edzést, azonban kérni szoktuk, hogy ezt a kellő távolságból tegye, mivel ilyenkor hamar elveheti a gyerek figyelmét az edzésről.

 

Nem versenyzünk. A Wing Tsun Kung Fu olyan technikákat tartalmaz, amik versenyeken nem megengedettek. Csak így tudja igazán megtartani a magas önvédelmi értékét.

Másrészt mi nem követjük versenyek, azaz egymás legyőzésének filozófiáját. Arra törekszünk, hogy saját gyengeségeinket győzzük le, és támogassuk egymást a fejlődésünkben.

De senkitől sem szeretnénk elvenni a bizonyítani vágyást. Lehetőség van több különböző KIHÍVÁSOKON részt venni.
További részletekért ITT.

A tagfelvétel folyamatos, így bármikor becsatlakozhat az edzésekhez. Általában vannak teljesen kezdőtanítványok is, akikkel hamar megtalálhatja a közös hangot és gyakorolhat velük.

A legoptimálisabb, ha közvetlenül a kihírdetett tagfelvételkor jön el, mert így más teljesen kezdőkkel együtt elkezdheti az alapgyakorlatokat.

Az junior csoport edzései minden kedden és pénteken 17:00-tól 18:30-ig tartanak.

Az edzéseket a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban tartjuk. A térképet lejjeb megtalálod. 🙂

Havi tandíjjat szoktunk számolni, de lehetőség van edzésenként is fizetni.

A junior csoportban a havi tandíj 170 lej
Edzéseknént 30 lej

Ezt lehet fizetni készpénzben, illetve banki átutalással az iskola bankszámlájára.

Igen, jöhet. Ebben az esetben családi kedvezményben részesültök a havi tandíjból, ami 10% kedvezmény személyenként.

(az edzéskénti fizetésekre ez nem vonatkozik)

Nagyon szívesen válaszolunk a további kérdésekre is. Arra bátorítunk, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot akár telefonon, akár e-mailben. További infó lejjebb.

HÍVJ FEL!

Írj üzenetet!


IDŐPONT

KEDD

17:00 - 18:30

TECHNIKAI EDZÉS

PÉNTEK

17:00 - 18:30

TECHNIKAI EDZÉS

Itt vagyunk