Versenyek helyett kihívások.

A Wing Tsun Kung Fu nem sport, hanem harcművészet!

A keleti harcművészetben nem mások, hanem önmagunk legyőzése az igazi cél.

Az igazán nehéz nem mások, hanem saját gyengeségeink legyőzése, önmagunk felülmúlása, saját határaink bővítése és a tökéletességre való törekvés. Így az egymással való versenyeztetés helyett a kihívások segítenek nekünk a bizonyításban.

Egyesületi kihívások

12/24 órás edzés:
  • A 12 órás edzés kihívást egyesületünk minden év elején (leginkább februárban) rendezi meg, ami reggel 9-től este 9-ig tart egy zárt esemény keretein belül. Ezen az edzésen minden egyesületi tag részt vehet. Óránként 5 perc szünet, illetve 3 óránként van egy fél óra szünet. Az utolsó órában vizsgázhatnak is a diákok.
  • A 24 órás edzést 3 évenként rendezi meg az egyesület a diákok számára, ahol reggel 9-től másnap reggel 9-ig ugyancsak zárt kapuk mögött. Ez a hosszú és fárasztó edzés igencsak próbára teszi a résztvevőket és a kitartásukat. Az esemény alatt lehetőség van a 12 órás edzésen is résztvenni. A 24 óráson csak azok vehetnek részt, akik legalább előtte egy évvel már teljesítették a 12 órás kihívást. Az edzés alatt óránként 5 perc szünet, illetve 3 óránként 30 perc szünet segíti a résztvevőket a pihenésben. A 23. órában elkezdődnek az vizsgák azok számára, akik egy fokozattal feljebb szeretnének lépni.
 
50/100 ember elleni harc farkasfog felállásban:

Ez a kihívás a harcról szól. Főleg a tapasztaltabb diákok, instruktorok és mesterek kihívása ez. A támadók ún. farkasfog felállásban várják a kihívást teljesítőt. A támadók egyenként támadnak, nem pedig egyszerre. Földrevitel kötelező. Amíg nincs a földön a támadó, addig nem mehet tovább a következőhöz. A támadó azonban nem Wing Tsun technikákat alkalmaznak, hanem utcai harc stílusban támadnak random ütéssekkel, rugásokkal, vagy lefogásokkal. Összesen 3 hibalehetőség megengedett (pl. tiszta ütést, vagy rugást kapott, vagy egy sikeres lefogásból már nem tud kiszabadulni). Minden hiba után +1 támadó elen kell kiállnia. A wing tsunosnak összesen 50 emberrel kell így megküzdenie.

A 100 ember elleni kihívás ugyanerről szól, csak 2x hosszabb és nehezebb (ezt még senki sem csinálta meg).

4 támadó ellen 4 percig, vagy 5 támadó ellen 5 percig:

Ez a kihívás a mesterek kihívása. Az első szinten 4 ember ellen kell harcolnia egyszerre 4 percen keresztül, a második szinten pedig 5 támadó ellen 5 percig. Ez idő alatt a wing tsunos folyamatos nyomás alatt van, hiszen a támadók 4, vagy 5 percen keresztül megállás nélkül támadják. Ha feladja, vagy már nem képes folytatni a harcot az idő letelte előtt, akkor a kihívásnak vége.