You are currently viewing Első Wing Tsun szeminárium Kolozsváron

Első Wing Tsun szeminárium Kolozsváron

Jó hangulatban telt az első alkalommal megrendezett Wing Tsun szeminárium Kolozsváron.

Az Erdély fővárosában megrendezett esemény október 26-án és 27-én került sor, amit a János Zsigmond Unitárius Kollégium tornatermében tartottunk. Azonban nem csak a kolozsváriak képviseltették magukat, hanem Szatmárnémetiből és Debrecenből is eljöttek hozzánk edzeni.

Első formagyakorlat az edzés elején

Formagyakorlat a kolozsvári szemináriumon.

Publiée par Öt Elem Wing Tsun Kung Fu Kolozsvár sur Dimanche 27 octobre 2019

A szemináriumon résztvevők háromszor 2 órás edzésen vettek részt, amit az egyesületünk vezetője, Si-Kung Török Róbert vezetett. Szombaton 18 órától, illetve vasárnap délelőtt, majd kora délután 2-2 órán át gyakorolhattak.

A résztvevők hagyományosan egy kezdő, illetve egy haladó csoportot alkottak, ahol a saját szintjükhöz képest gyakorolhattak.

első wing tsun szeminárium kolozsváron

A kezdő csoportnál az első formagyakorlat alkalmazásai mellett önvédelmi és harci technikákat tanultak, illetve a hidegfegyverek (kés és bot) is előkerültek.

A haladó diákok a magasabb szintű chi-sau technikákba, illetve a harmadik forma (Biu-Jee) mozdulatait gyakorolták.

Vizsga

Vasárnap, az edzés végén a vizsga sem maradhatott el. Azok akik résztvettek a vizsgán, sikeresen bemutatták a megtanult kötelező tananyagot, így jöhet a Wing Tsun tanulmányaik következő fázisa.

Ez volt a legelső Wing Tsun szeminárium Kolozsváron, amit az egyesületünk rendezett meg. Si-Kung meg is dícsérte az iskolánk tagjait. Megjegyezte, hogy sokat fejlődtek az előző találkozásunk óta és azt látja, jó úton haladunk a Wing Tsun útján, ami nagy büszkeséggel töltött el minket.

Mindenki nagyon jól érezte magát az eseményen, ezért is reméljük, hogy egy jó szokássá tudjuk alakítani ezt az eseményt.

Gratulálunk minden résztvevőnek és a vizsgázónak a sikerhez!