Nagymesteri szeminárium és gála 2016

Az egyesületünk történetében a legfontosabb szemináriumán vagyunk túl. Felejthetetlen élmény volt ez mindenki számára, aki jelen volt. Rengetegen levizsgáztak, többekközt a mester vizsgák és két 50 ember elleni kihívás mellett az egyesület vezetője Si-Fu Török Róbert átvette a nagymesteri fokozatát.

Si-Fu Carson Lau vezetésével Debrecenben megrendezésre került a 2016-os nagymesteri szeminárium, ahol egy gála keretein belül Si-Fu Carson Lau átadta Si-Fu Török Róbertnek a nagymesteri diplomáját, ami igazolja, hogy a teljes Wing Tsun Kung Fu tananyagát elsajátította, így az Öt Elem Wing Tsun Kung Fu Egyesületen belül a legmagasabb fokozatba lépett.

A szeminárium pénteken kezdődött az instruktorok és a mesterek számára, ahol a fabábu (Muk Yan Chong) formát és annak alkalmazásait gyakorolhatták a résztvevők, majd Si-Fu Carson Lau ajándékként egy 1 órás edzést tartott, ahol a patkányfarok rúddal (Luk Dim Boon Kwun) gyakorolhattak.

Szombaton Si-Fu Török Róbert vezetésével megkezdődött a diákok számára is a szeminárium, ahol a kétszer két és fél óra edzés után többen is sikeres vizsgát tettek. Újabb instruktorokkal és mesterekkel büszkélkedhet az egyesületünk, többekközt az angliai iskola vezetője Della O’Sullivan mesterrangba lépett, továbbá a kolozsvári iskola vezetője Si-Fu Patka Jácint Gergő is egy fokozattal feljebb lépett. (A vizsga harci részét ide kattintva megnézheted)

Vasárnap Si-Fu Carson Lau vezette a nagymesteri szemináriumot, ahol sok érdekes dolgot tanulhattak a Wing Tsun gyakorlók. Az alacsonyabb fokozatúak önvédelmi technikákat, míg a magasabb fokozatban lévő diákok és instruktorok a Chi-Sau rejtelmeibe nyerhettek betekintést. A vasárnapi szeminárium első része után Si-Fu Bányász József és Si-Fu Barta Tamás sikeresen teljesítették az 50 ember elleni kihívást is.

A nap végén került sor a gálára, ami a Chilli Café étteremben lett megtartva. Kellemes hangulatban mindenki megvacsorázott, a vacsora után a diákok megtekinthették az egyesület történetének ritka ereklyéit, majd este került sor a diploma átadóra is, ahol a levizsgázott oktatók és mesterek átvehették a diplomájukat és a végén zárásnak Si-Fu Török Róbert ünnepélyesen átvette a nagymesteri diplomáját Si-Fu Carson Lautól.

Ezúton is köszönjük Si-Fu Carson Launak és Si-Fu Török Róbertnek, hogy megrendezték és tanítottak minket ezen a fantasztikus szemináriumon. Örökké emlékezni fogunk erre az eseményre.

Végezetül gratulálunk minden diáknak, oktatónak, mesternek a sikeres vizsgáért és Si-Fu Török Róbertnek a nagymesteri rangjához.

A tanulás egy körforgás, ami soha nem ér véget.


A képeket itt tekinthetitek meg: