Posibilitățile de antrenament la școala Wing Tsun din Cluj:

Antrenament tradițional în grup

csoportos edzés

Aici discipolul participă la antrenament în cadrul grupului. La aceste antrenamente discipolii se antrenează împreună legați de un loc fix și de timp. Mișcările diferă de la om la om, fiecare are statura, puterea, viteza proprie, motiv pentru care la antrenamente de mai multe ori se procedează la schimbarea partenerului pentru ca fiecare participant să aibe posibilitatea de experimenta cât mai multe tipuri de mișcare. Totodată, are posibilitatea de a face parte dintr-o colectivitate bazată pe prietenie, unde participanții au un comportament de acceptare și de respect unii față de alții. La acest antrenament discipolul se poate dezvolta armonios cu ceilalți.

La antrenamentele tradiționale exersează materialul educativ al asociației  noastre 

(educație tradițională)

Antrenamente de grup mic

felnőtt csoport 1

În școala noastră se poate învăța Wing Tsun nu numai la antrenamentele tradiționale. Avem antrenamente de grupuri mici. Acestea au loc de obicei la sfârșitul săptămânii conform programărilor. Antrenamentele sunt de 2 ore, dar există posibilitate și pentru antrenamente de 4 sau chiar 6 ore în funcție de programa grupului și în funcție de dorința participanților de a se dezvolta.

La antrenamentele de grup mic po participa de la 3 la maxim 6 persoane pentru ca maestrul să poată dedica cât mai multă atenție discipolilor, astfel corectează de mai multe ori greșelile, le oferă mai multe sfaturi, deci discipolul beneficiază de o educație la un nivel mai înalt. În plus, la aceste antrenamente pot învăța tehnici mai specifice față de antrenamentele tradiționale, unde practicantul exersează doar materialul educativ. Merită să chemi la antrenament colegi cu același talent și grad.

La antrenamentele de grup mic discipolul îexersează pe lângă materialul asociației și tehnici mai speciale ale Wing Tsun.

(educație de nivel înalt)

Antrenament pentru avansați

haladó edzés

La antrenamentele pentru avansați pot participa doar membrii școlii care posedă deja cartea de membru. La aceste antrenamente discipolii exersează deja tehnici de nivel înalt al Wing Tsun , care vau loc la sfârșitul săptămânii conform programărilor.

Sunt două tipuri de antrenamente pentru avansați:

  • de un nivel mai scăzut  (între GyD 1 – GyD5). Aici discipolii învață tehnici Wing Tsun superioare celor elementare  sau de bază, exercițiile formale și aplicațiile Siu-Nim-Tau și Chum-Kiu, tehnici Wing Tsun mai speciale, precum și exerciții de dezvoltare a deprinderilor.
  • de un nivel mai superior pentru cei avansați (între HD 1 la HD5). La aceste antrenamente pot participa doar discipolii de nivel avansat, unde, -în costum de protecție-, exersează tehnicile de nivel mai înalt: Siu-Nim-Tau, și Chum-Kiu împreună cu aplicațiile lor, Tehnici Chi-Sau, precum și lupta liberă.

La aceste antrenamente participanții benefiaciază de o educație de nivel superior.

(educație de nivel superior)

Ore particulare

magánfoglalkozás 1
magánfoglalkozás 2
magánfoglalkozás 3

Participantul exersează direct cu maestrul o oră sau o oră și jumătate.

Cine alege această procedură are garantată o dezvoltare rapidă și eficientă. Orele particulare au la bază o programare individuală, așa poate participa oricine ce nu se poate încadra în  programul antrenamentelor obișnuite. Dar pentru asigurarea dezvoltării fructuoase, merită menținută regularitatea acestor întâlniri.

La aceste antrenamente private participă de obicei discipolii devotați, care își caută posibilitatea unor perfecționări de nivel superior.

Există posibilitatea antrenamentelor private cu două persoane. De exemplu, dacă cineva vrea să se dezvolte împreună cu o cunoștință, există și această posibilitate.

Un discipol de nivel avansat va învăța tehnica Chi-Sau doar la antrenamente private! La cursurile private participantul primește materialul educativ al asociației, tehnici mai speciale ale Wing Tsun, precum și alte facilități pentru toate celelalte antrenamente.

(educația de cel mai înalt nivel).

Workshop-uri, seminarii și cantonamente

Pe lângă antrenamentele din cursul săptămânii, există posibilitatea de a participa la alte antrenamente de formare sau pregătire, ca de exemplu pregătirea pentru autoapărare, antrenamente cu arme, sau seminariile sau taberele organizate de asociația noastră. Despre astea poți citi pe pagina noastră de EVENIMENTE.

Dacă discipolul alege oricare din tipurile de antrenamente, la fel va deveni membru deplin al asociației noastre.

Discipolii pot alege chiar și  toate variantele astfel aprofunzându-se în lumea Wing Tsun și prin acesta ei se vor dezvolta cel mai rapid. Ei pot alcătui crema echipei pe care oricând se poate baza atât toată echipa, cât și maestrul, bucurându-se de o atenție mai mare decât ceilalți. Dintre ei o să iasă acei maeștrii Wing Tsun, care oriunde și orcând vor prezenta un Kung Fu veritabil.